Gemakkelijk
45Min
15Min
4 Personen | |
---|---|
200 g | tarwemeel |
1 el | milde olijfolie |
110 ml | lauw water |
100 g | Valblanc verse roomkaas naturel |
150 g | magere spekreepjes |
1 | ui, in dunne ringen |
handje rucola | |
snuf zout | |
peper |
Maak eerst het deeg voor de flammkuchen. Neem er een grote mengkom bij en voeg het meel, de olie, het water en een snuf zout toe. Kneed met je handen tot een glad deeg (of laat de keukenmachine het werk doen).
Vorm er een gladde bal van en leg in de mengkom. Dek af met plastic folie en plaats gedurende 20 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor tot 200 graden (hetelucht).
Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een ovaal of rechthoek (je kunt een mesje gebruiken om er een mooie rechthoek van te snijden). Leg deze rechthoek op een met bakpapier beklede bakplaat en plooi de randjes ongeveer een centimeter naar binnen.
Bestrijk de oppervlakte met de roomkaas en spreid uit met de achterkant van een eetlepel.
Bak de spekjes knapperig in een koekenpan en verdeel ze over de roomkaas.
Leg er de helft van de uiringen tussen en plaats gedurende 15 minuten in de warme oven (of tot de randen mooi goudbruin worden).
Haal de flammkuchen uit de oven en bedek met de rest van de rode ui, een handje rucola en wat extra zwarte peper.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €0,97 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres