Gemakkelijk
15Min
2 Personen | |
---|---|
125 g | wijnzuurkool |
75 g | magere spekreepjes |
1 | gele ui |
1 | rode paprika |
1/2 tl | tijm |
10 g | bieslook |
75 g | jonge bladsla melange |
200 g | aardappelsalade |
De wereld kan nog zo veranderen, een ding blijft altijd hetzelfde: het Duitse saladebuffet. Wie weleens naar Duitsland op vakantie is geweest kent het principe hoogstwaarschijnlijk maar al te goed. In zo’n beetje elke stube of restaurant vind je wel een hoek met daarin verschillende bakjes vol groenten, aardappelsalade, zuurkool, ingelegde wortel, sla, spekjes en ga zo maar door. Schep je bordje vol en begin je lunch of diner met een lekker bordje van het buffet.
Voor dit recept combineerden we een aantal van de buffetingrediënten voor een heerlijke salade. Met als basis uiteraard aardappelsalade en daarbij nog zuurkool, uitgebakken spekjes, gebakken paprika en ui. Een lekkere salade als voorgerecht, maar ook ideaal als lunch of als onderdeel van een buffet. Liever vega? Vervang de spekreepjes door vegetarische kipstukjes die je bakt met een snufje paprikapoeder. En maak je de salade van tevoren? Voeg de aardappelsalade dan pas vlak voor het serveren toe. Zo blijft de sla langer vers.
Spoel de zuurkool kort af in een vergiet onder de koude kraan. Laat goed uitlekken.
Verwarm een koekenpan met een eetlepel olie op middelhoog vuur en bak hierin de spekreepjes. Snijd ondertussen de ui in ringen en de paprika in reepjes. Voeg toe aan de pan met spek en bak mee tot de ui glazig wordt. Breng op smaak met zout, peper en de tijm.
Voeg de zuurkool toe aan de pan met spek en verwarm kort mee. Snijd de bieslook in fijne ringetjes.
Verdeel de sla over een grote platte schaal of over 4 borden. Verdeel de aardappelsalade erover en top met het zuurkoolmengsel. Garneer met de bieslook.
De prijs van dit gerecht is ongeveer € 1,65 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres