Gemiddeld
30Min
3Uur
8 Personen | |
---|---|
300 g | speculaas (+ extra) |
100 g | boter, gesmolten |
400 g | wortels, geraspt |
40 g | boter |
1 el | water |
60 g | suiker |
Snufje zout | |
2 tl | kaneel |
2 | eieren |
50 ml | volle melk |
Ook nodig: ronde taartvorm met geribbelde rand en bakparels |
Verwarm de oven voor tot 180 graden.
Maal 150 g speculaas fijn in een keukenmachine en doe de kruimels in een mengkom. Voeg er de gesmolten boter aan toe en roer tot het mengsel lijkt op nat zand. Stort dit mengsel in de taartvorm en gebruik de achterkant van een eetlepel om alles glad te strijken langs de bodem en de rand van het blik.
Leg een vel keukenpapier op de koekbodem en strooi er een laag bakparels op. Bak de bodem 20 minuten blind in de warme oven.
Geen bakparels in huis? Je kunt deze makkelijk vervangen door allerlei alternatieven die je waarschijnlijk gewoon in huis hebt liggen. De regel: zolang het materiaal droog en geurloos is, kun je het gebruiken. En het moet natuurlijk tegen de hitte van de oven kunnen. Denk als alternatieve blindbakvulling bijvoorbeeld aan rijst en droge peulvruchten.
Ondertussen maak je de vulling. Neem er een grote, magnetronbestendige kom bij en doe de geraspte wortel, een eetlepel boter en een eetlepel water in de kom. Roer goed en dek de kom strak af met folie. Zet afgedekt 10 minuten in de magnetron (op de hoogste stand).
Gebruik ovenwanten om de kom uit de magnetron te halen en laat de kom 10 minuten afkoelen. Voeg dan de kristalsuiker, het zout en de kaneel toe en gebruik je staafmixer om alles voorzichtig te mixen tot een gladde massa. Voeg daarna de eieren, de rest van de boter en de melk toe en mix nogmaals.
Haal de speculaasbodem uit de oven en draai de oventemperatuur naar 160 graden. Verwijder de bakparels en het bakpapier en stort de vulling op de bodem. Bak een halfuur in de warme oven.
Haal de taart uit de oven, laat afkoelen en zet minstens drie uur in de koelkast.
Klaar om te serveren? Verkruimel er nog wat extra speculaas over en snijd de carrot cake met speculaas in punten met een scherp mes.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €0,32 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres