Gemiddeld
25Min
2 Personen | |
---|---|
750 ml | groentebouillon |
2 | sneetjes (oud) brood |
Scheut olijfolie | |
1/2 | broccoli |
1 | teentje knoflook |
1 | witte ui |
200 g | zilvervliesrijst |
Scheutje witte wijn | |
50 g | oude Hollandse kaas 48+, geraspt |
2 el | boter, in blokjes |
Paar blaadjes verse basilicum (optioneel) |
Risotto met broccoli is een perfecte manier om meer vitaminen toe te voegen aan het romige Italiaanse gerecht. Dit recept voor risotto met broccoli, oude kaas en broodkruim is ook nog eens een geliefd bij jong en oud. Ideaal dus als je kookt voor een heel gezin of familie. Door de broccoli mee te garen met de rijst zie je de roosjes bijna niet meer. Alleen de vrolijke groene kleur, de voedingswaarden en de smaak blijven over. Gecombineerd met blokjes boter, oude kaas, basilicum en krokant broodkruim wordt deze broccoli risotto snel een favoriet.
Dit recept voor broccoli risotto is vegetarisch. Wil je er toch een stukje vlees, kip of vis bij? Ga dan voor een mooi stukje zalm uit de oven, gebakken pangasiusfilet met peterselie of geroosterde kipdijfilets met citroen en honing. Ook lekker met een gepocheerd of gekookt eitje, of gewoon zoals het recept is.
Verwarm de groentebouillon in een steelpannetje.
Toast de sneetjes brood en hak ze fijn in een keukenmachine. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak het broodkruim mooi goudbruin, goed roerend. Zet apart.
Verwijder de bladeren en de harde stukken van de broccoli en snijd in minuscule kleine roosjes. Dit gaat het beste met een keukenmachine. Pel en snijd de knoflook en ui in kleine stukjes.
Verhit een scheut olijfolie in een pan op medium vuur en fruit de ui en de knoflook aan tot de ui glazig is. Laat de knoflook niet bruin kleuren, dan wordt hij bitter.
Voeg de broccoliroosjes toe en fruit aan tot deze al dente zijn.
Voeg de rijst toe en roer met een houten eetlepel alles door elkaar. Bak de droge rijst enkele minuten in deze pan.
Voeg een scheut witte wijn toe en laat de alcohol verdampen.
Voeg de groentebouillon vervolgens soeplepel per soeplepel toe en wacht telkens tot de rijst de vloeistof volledig heeft opgenomen. Blijf tussendoor goed roeren.
Is de broccoli risotto bijna klaar? Roer de blokjes boter en de oude kaas erdoor.
Schep de broccoli risotto in kommen en lepel er wat van het broodkruim over. Maak eventueel af met verse basilicum.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €0,98 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres