Gemakkelijk
10Min
2 Personen | |
---|---|
75 ml | slagroom |
2 tl | kristalsuiker |
6 | aardbeien |
2 | trosjes rode bessen |
10 | frambozen |
1 tl | sinaasappelsap |
2 | eierwafels |
1 el | poedersuiker |
1 tl | sinaasappelrasp |
Net als pannenkoeken vind je ook wafels op de meest uiteenlopende plekken in de wereld. België staat op nummer één, want daar kennen ze zelfs meerdere soorten wafels. Voor dit recept gebruik je eierwafels. Die zijn zacht en een beetje luchtig, en proeven als een wolkje. Je kunt ze natuurlijk zelf maken, maar als je daar geen tijd voor of zin in hebt zijn kant-en-klare wafels altijd goed.
Een wafel is geen wafel zonder een flinke klodder lobbige slagroom. Klop het liefst altijd zelf de slagroom, want hoe makkelijk een spuitbus ook is: er gaat niets boven de smaak en structuur van zelf geklopte slagroom. Bovendien kun je dan zelf bepalen hoe zoet de room wordt. Serveer met vers fruit, eventueel gemarineerd met een beetje sinaasappelsap voor extra smaak. Of voeg een beetje vanillesuiker toe! Heb je ander fruit in huis of is het niet het seizoen voor rood fruit? Gebruik dan wat je kunt vinden.
Klop de slagroom met de kristalsuiker tot stijve pieken. Zet apart.
Maak de aardbeien schoon en snijd in gelijke stukken. Haal de bessen van de takjes en meng met de frambozen, aardbeien en sinaasappelsap.
Verwarm een grote koekenpan op middelhoog vuur en verwarm hierin de eierwafels gedurende 3 minuten. Verdeel over een schaal of 4 bordjes. Top de wafels met de slagroom en het fruit. Garneer met de poedersuiker en sinaasappelrasp.
De prijs van dit gerecht is ongeveer € 1,55 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres