Gemakkelijk
60Min
2 Personen | |
---|---|
2 dl | melk |
2 dl | room |
1 | teentje knoflook, uitgeperst |
1 | blaadje laurier |
Zout & Peper | |
1 | klontje boter |
400 g | aardappelen, in heel dunne plakjes |
75 g | geraspte kaas voor ovenschotels |
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Meng de melk samen met de room in een pan. Voeg ook het blaadje laurier en de uitgeperste knoflook toe. Breng op smaak met een flinke snuf peper en zout en roer goed.
Verwarm dit op een zacht vuurtje en houd warm.
Vet een ovenschaal in met boter. Verdeel de plakjes aardappel dakpansgewijs in de schaal. Zorg dat je bovenaan nog wat ruimte overhoudt.
Haal de room van het vuur en zeef het mengsel. Schenk de gezeefde room over de aardappelen in de ovenschaal. Verdeel de geraspte kaas over de aardappelen en zet gedurende 30 minuten in de warme oven, of tot de aardappelgratin een goudbruin korstje heeft en de aardappels gaar zijn.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €0,85 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres