Gemakkelijk
15Min
4 Personen | |
---|---|
800 g | Goudse jonge kaas 48+ (blok), fijngesneden |
400 ml | droge witte wijn |
200 g | aubergine, in dunne plakken |
200 g | courgette, in dunne plakken |
200 g | zongedroogde tomaatjes |
200 g | olijven |
1 | teentje knoflook, gepeld |
1 el | bloem |
4 | sneetjes vloerbrood maïs, getoast en in driehoekjes |
Met deze zomerse kaasfondue heb je in een handomdraai een lekkere borrelplank op tafel. De witte wijn die je gebruikt bij de kaas kun je hier heel goed bij schenken. Handig!
Verhit een grillpan op hoog vuur en laat goed warm worden. Bak er de plakken courgette en de plakken aubergine in aan tot ze mooie bruine grillstrepen krijgen. Schik de plakken op een bord en leg er wat van de zongedroogde tomaatjes, de olijven en het getoaste brood bij.
Maak nu de kaasfondue. Pel de knoflook en wrijf de binnenkant van de kaasfonduepan of steelpan ermee in.
Doe een beetje van de witte wijn in een kommetje en roer er de bloem door tot je een gladde massa overhoudt. Schenk dit samen met de rest van de wijn in de pan en roer met een garde. Breng zachtjes aan de kook.
Voeg een beetje van de kaas toe aan de pan en roer goed. Herhaal dit tot je alle kaas hebt opgebruikt.
Serveer de kaasfondue met de antipasti. Dippen maar!
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres