Gemakkelijk
5Min
25Min
4 Personen | |
---|---|
1.5 kg | kruimige aardappelen |
3 teentjes | knoflook |
1 grote | ui |
3 | paprika's (rood, geel en groen) |
200 ml | Griekse stijl yoghurt |
3 el | fijngeknipte bieslook |
3 el | plantaardige olie |
2 zakjes | rucola à 75 g |
4 | rookworsten met kaas |
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Leg de aardappelen in een grote pan. Voeg zout toe en schenk er water bij totdat de aardappelen net onder staan. Kook de aardappelen in ± 20 minuten gaar. Pel de knoflook en pel en snijd de ui in halve boogjes. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes. Pers 1 teentje knoflook boven de yoghurt uit en voeg de bieslook toe. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
Verhit intussen 2 eetlepels van de olie en bak de ui met de paprika en 2 uitgeperste teentjes knoflook al omscheppend 5-7 minuten op een halfhoog vuur. Neem de pan van het vuur. Bestrijk gelijktijdig de rookworsten met de rest van de olie en gril ze in een grillpan rondom voor ongeveer 5-7 minuten.
Giet de aardappelen af maar vang het kookwater op. Stamp de aardappelen fijn en zet de pan terug op een laag vuur. Schep het paprikamengsel erdoor en voeg al roerend steeds een scheutje kookvocht toe zodat een smeuïge stamppot ontstaat. Schep de rucola erdoor en serveer de stamppot met de gegrilde rookworst en het knoflooksausje.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres