Gemakkelijk
10Min
4 Personen | |
---|---|
500 g | rundergehakt |
4 | witte bolletjes, opengesneden |
1 à 2 | tomaten, in dikke plakken |
80 g | streaky bacon |
paar | blaadjes kropsla |
1 | avocado |
2 à 4 el | mayonaise |
½ el | limoensap |
1 tl | hete saus |
zonnebloemolie | |
zout & peper | |
chips voor erbij (optioneel) |
Wil je je vader met Vaderdag eens in het zonnetje zetten, maak dan deze stoere burger met bacon en avocadomayo voor hem. Het rokerige van de bacon, het romige van de avocado: hij zal het niet kunnen weerstaan!
Deze burger met bacon en avocadomayo is heel makkelijk om te maken en razendsnel klaar. Dat komt onder andere doordat je het gehakt platdrukt in de pan. De burger bakt zo heel snel gaar en krijgt bovendien een krokant korstje. Érg lekker.
Maak eerst de avocadomayo. Halveer de avocado en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees samen met de mayonaise, de hete saus en het limoensap in een blender of keukenmachine (of gebruik een maatbeker en een staafmixer). Meng alles samen tot een geheel en zet opzij.
Bak de bacon even in een ruime koekenpan tot ‘ie opgewarmd is. Laat uitlekken op wat keukenpapier.
Verdeel het gehakt in vier porties en maak er losse hoopjes van (het hoeven geen ronde bolletjes te zijn). Zet de koekenpan weer terug op middelhoog vuur. Leg de hoopjes gehakt in de pan en druk ze goed plat met een spatel. Bestrooi met zout en peper en laat per kant ongeveer 2 minuten krokant en gaar bakken. Haal ze uit de pan.
Leg de opengesneden broodjes met de snijkant naar beneden in de warme pan en laat kort roosteren.
Besmeer de broodjes met de avocadomayo. Leg op elk broodje een burger, gevolgd door tomaat, bacon en een blaadje sla. Serveer met de chips.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres