Gemakkelijk
10Min
25Min
4 Personen | |
---|---|
1 pakje | Parmaham |
5 el | olijfolie |
4 kleine takjes | cherrytrostomaten |
zout en peper | |
1 | ui, gesnipperd |
2 tenen | knoflook, fijngeperst |
325 g | risottorijst |
1 | groene paprika, in blokjes |
100 ml | Bardolino |
1 l | heet water |
1 el | gedroogde Italiaanse kruiden |
2 | groentebouillonblokjes |
1 | aubergine in lange plakken |
3 el | grof gehakte peterselie |
75 g | Parmezaanse kaas |
Maak eerst de Parma crisps: verwarm de oven voor op 180 °C. Bestrijk de plakken parmaham met olie, spreid ze uit op de bakplaat en bak ze ca. 6 minuten in de oven. Na het afkoelen zijn ze krokant.
Bestrijk de takjes cherrytomaten licht met 1 el olie en strooi er wat zout over. Bak de tomaatjes 15-20 minuten op de bakplaat in de oven.
Verwarm 3 eetlepels olijfolie in een ruime hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook 3 minuten. Roer de risottorijst en de paprika erdoor en bak roerend tot de korrels glanzen. Voeg de wijn toe en laat al roerend verdampen. Voeg het water, de Italiaanse kruiden en de bouillonblokjes toe. Breng al roerend aan de kook en kook de rijst 15-20 minuten op vrij laag vuur. Roer regelmatig door.
Bestrijk de plakken aubergine met de resterende olie en gril ze in de grillpan aan elke kant 4-5 minuten. Bestrooi ze met zout en peper.
Roer de peterselie door de risotto en breng op smaak met peper. Verdeel de risotto over 4 diepe borden. Leg er plakken aubergine en een takje tomaten op. Schaaf de Parmezaanse kaas erover en serveer de Parma crisps erbij.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres