Gemakkelijk
35Min
4 Personen | |
---|---|
250 g | hamblokjes |
2 | preien |
200 ml | crème fraîche |
2 zakjes | ravioli (à 250 g) |
1 zakje | geraspte kaas voor ovenschotels |
1 | aubergine |
1 | rode ui |
2 tenen | knoflook |
olijfolie | |
zout en peper naar smaak |
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Kook de ravioli volgens de instructies op de verpakking gaar. Giet af en zet opzij. Snijd de preien en ui in dunne ringen en bak in de pan tot ze zacht zijn.
Voeg de hamblokjes toe aan de prei in de pan en bak ze kort mee tot ze warm zijn. Roer de crème fraîche door het prei-ham mengsel en laat het geheel nog even zachtjes sudderen. Breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel wat water toe om de saus iets dunner te maken.
Snijd de aubergine in dunne plakken en breng op smaak met peper en zout. Meng twee eetlepels olijfolie met geperste knoflook en bestrijk de plakjes aubergine hiermee.
Pak een ovenschaal, verdeel eerst een beetje van de preisaus over de bodem, gevolgd door een paar plakjes aubergine en een laagje ravioli. Herhaal tot alles op is en eindig met de saus. Top af met de geraspte kaas.
Bak de ravioli schotel in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 20-25 minuten, of tot de kaas mooi goudbruin is en bubbelt.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres