Gemiddeld
45Min
4 Personen | |
---|---|
10 | plakjes bladerdeeg |
6 | eieren |
1 | courgette |
150 g | spekjes |
200 g | champignons |
1 tl | gedroogde tijm |
zout en peper naar smaak |
Verwarm de oven voor op 200°C. Laat het bladerdeeg ontdooien en bekleed een quichevorm (of een ronde taartvorm) met het deeg. Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem en zet het deeg in de koelkast terwijl je de vulling voorbereidt.
Snijd de courgette in dunne plakjes en de champignons in plakjes. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de spekjes tot ze bijna knapperig zijn. Voeg vervolgens de courgette en de champignons toe. Bak ze tot ze zacht en lichtbruin zijn. Voeg de gedroogde tijm toe en breng op smaak met zout en peper.
Klop de eieren los in een kom en laat ondertussen de spekjes en de gebakken groenten even uitlekken. Voeg deze daarna toe aan het ei en meng goed door. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem van de quichevorm met bladerdeeg.
Plaats de quiche in de voorverwarmde oven en bak deze gedurende 30-35 minuten, of totdat de bovenkant goudbruin en stevig is.
Haal de quiche uit de oven en laat deze even afkoelen voordat je hem in punten snijdt.
Serveer eventueel met een salade of soep erbij. Smakelijk eten!
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres