Pizza met ansjovis

Pizza met ansjovis van ALDI

Gemiddeld

60Min

15Min

2 Personen
Pizzadeeg
1 tl suiker
7 g droge gist
2 el extra vierge olijfolie
paar blaadjes witlof
600 g bloem
50 g ansjovisfilets uit blik
100 g zwarte olijven zonder pit
200 g gepelde tomaten uit blik
200 g cherrytomaatjes
2 el kappertjes
100 g mozzarella
1 rode ui
3 teentjes knoflook
1 tl tijm
1 tl chilipoeder
zout en peper
Mail recept

Stap 1

Meet 300 ml lauw water af in een maatbeker. Roer de suiker, gist en olijfolie erdoor en wacht tot het mengsel gaat schuimen. Doe de bloem in een andere kom, strooi een snuf zout erover en maak een kuiltje in het midden. Schenk de vloeistof voorzichtig in het kuiltje en meng de bloem er geleidelijk door, eerst met een lepel, daarna met je vingers. Kneed het deeg net zolang het niet meer aan je vingers plakt en het deeg veerkrachtig is (ongeveer 5 minuten). Gooi het deeg hiervoor een paar keer op je werkblad, hierdoor wordt de pizzabodem lekker luchtig.
Leg het deeg in een lichtjes ingevette kom en bedek het met een vochtige theedoek of vershoudfolie. Laat het op een warme plaats rijzen tot het dubbele volume – in 45–60 minuten.

Stap 2

Pel en snipper een halve ui en twee teentjes knoflook. Verhit olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook in 2 minuten. Voeg dan de gepelde tomaten toe en pureer het tot een saus. Laat de saus 20 minuten heel zacht koken. Breng het op smaak met wat tijm, chilipoeder, zout en peper.

Stap 3

Snijd de mozzarella fijn en leg het even op keukenpapier om vocht te absorberen. Snijd de rode ui in partjes en halveer de cherrytomaatjes en olijven.

Stap 4

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Wanneer het deeg is gerezen, leg je eerst bakpapier op je werkblad en bestuif je het werkblad daarna met bloem. Rol de bol deeg uit tot een mooie ronde pizza (je kunt eventueel een bord gebruiken en daar rondom snijden om een perfecte ronde te maken. Je kunt ook verschillende kleine pizza’s maken door de deegbal te verdelen in verschillende porties.) Zet je pizza nu 5-10 minuten in de oven zodat de bodem al een beetje knapperig wordt.

Stap 5

Haal de pizzabodem uit de oven en bestrijk de complete bodem met het tomatenmengsel en strooi er nog wat tijm over. Verdeel nu alle toppings over de pizza en bak de pizza 8–12 minuten in de oven. Druppel er voor het serveren nog wat olijfolie over.
Mail recept
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering over de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres wordt alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Je  ontvangt van ons een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch