Gemiddeld
60Min
15Min
2 Personen | |
---|---|
Pizzadeeg | |
1 tl | suiker |
7 g | droge gist |
2 el | extra vierge olijfolie |
paar blaadjes witlof | |
600 g | bloem |
50 g | ansjovisfilets uit blik |
100 g | zwarte olijven zonder pit |
200 g | gepelde tomaten uit blik |
200 g | cherrytomaatjes |
2 el | kappertjes |
100 g | mozzarella |
1 | rode ui |
3 | teentjes knoflook |
1 tl | tijm |
1 tl | chilipoeder |
zout en peper |
Meet 300 ml lauw water af in een maatbeker. Roer de suiker, gist en olijfolie erdoor en wacht tot het mengsel gaat schuimen. Doe de bloem in een andere kom, strooi een snuf zout erover en maak een kuiltje in het midden. Schenk de vloeistof voorzichtig in het kuiltje en meng de bloem er geleidelijk door, eerst met een lepel, daarna met je vingers. Kneed het deeg net zolang het niet meer aan je vingers plakt en het deeg veerkrachtig is (ongeveer 5 minuten). Gooi het deeg hiervoor een paar keer op je werkblad, hierdoor wordt de pizzabodem lekker luchtig.
Leg het deeg in een lichtjes ingevette kom en bedek het met een vochtige theedoek of vershoudfolie. Laat het op een warme plaats rijzen tot het dubbele volume – in 45–60 minuten.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres