Gemiddeld
20Min
25Min
4 Personen | |
---|---|
1 bosje | waspeen |
1 teentje | knoflook |
2 tl | kerriepoeder |
3.5 el | olijfolie |
1 kg | frieten |
4 | kogelbiefstukjes (diepvries), ontdooid |
60 g | geraspte Parmezaanse kaas grana padano |
1 el | fijngeknipte platte peterselie |
Bakplaat bekleed met aluminiumfolie | |
Olie om in te frituren |
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Schil de wortels met een dunschiller en snijd de in de lengt middendoor. Pel de knoflook.
Pers de knoflook boven 3 el van de olie uit en roer er het kerriepoeder en een snufje zout door. Leg de wortels op de bakplaat en bestrijk ze rondom met de kerrie-knoflookolie. Rooster ze in ± 25 minuten in de voorverwarmde oven beetgaar.
Verhit intussen de olie om te frituren tot 180 °C. Bak de friet in porties in 4-5 minuten krokant en goudbruin.
Dep de biefstukjes met keukenpapier droog. Bestrijk ze met olijfolie en bestrooi ze met versgemalen peper en zout naar smaak. Bak het vlees in een hete koekenpan, afhankelijk van de dikte, in 2-3 minuten per kant bruin en vanbinnen rosé.
Verdeel de biefstukjes, de frieten en de wortels over de borden. Bestrooi de frieten met de grana padano. Garneer de wortels met de bieslook en serveer direct.
Lekker met een glas El Arból Reserva.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres