Gemakkelijk
10Min
40Min
6 Personen | |
---|---|
750 g | kruimige aardappels |
50 ml | melk |
klontje | boter |
700 g | stoofvlees |
1 | ui |
1 teentje | knoflook |
200 g | wortelen |
2 stengels | bleekselderij |
1 tl | kaneel |
125 ml | rode wijn |
2 | appels |
100 g | geraspte kaas |
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappels en snijd eventueel in gelijke stukken. Kook de aardappels in ongeveer 18 minuten gaar. Giet af en laat even nastomen.
Prak de aardappels met de pureestamper tot een gladde puree. Voeg melk en wat boter toe tot het een gladde, romige puree is. Houd apart.
Snijd de ui in dunne ringen. Hak de knoflook fijn. Schil de wortelen. Hak daarna de wortelen en bleekselderij in kleine blokjes.
Verhit een scheutje neutrale olie in een grote pan. Bak het vlees (of de paddenstoelen) goudbruin. Haal uit de pan en houd even apart. Fruit nu de ui en de knoflook een paar minuten. Voeg de wortelen en de bleekselderij toe en bak nog een paar minuten.
Voeg nu de kaneel toe en het stoofvlees. Schep een paar keer goed om en blus het geheel dan af met de rode wijn. Laat een paar minuten inkoken. Schil ondertussen de appel en snijd in kleine blokjes. Voeg toe aan het vlees.
Verdeel een klein laagje van de aardappelpuree over de bodem van een ovenschaal. Schep het vleesmengsel erop. Bedek met de rest van de aardappelpuree. Bestrooi de schotel met de geraspte kaas. Bak 15 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €2,00 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres