1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Groene asperges uit de oven met wokgarnalen, tomaat en amandel

Groene asperges uit de oven met wokgarnalen, tomaat en amandel

Groene asperges uit de oven met wokgarnalen, tomaat en amandel

Gemakkelijk

25Min

2 Personen
350 g groene asperges
1/2 witte ui
2 tomaten
200 g gemarineerde wokgarnalen in knoflookolie
1 mespuntje gerookt paprikapoeder
1 el amandelen
Mail recept

Groene asperges uit de oven met gemarineerde wokgarnalen, kerstomaatjes en getoaste amandel

Op zoek naar een lekker recept voor groene asperges uit de oven? Zoek niet verder! Maar eerst: wat is eigenlijk het verschil tussen groene en witte asperges? Groene asperges zijn de asperges die boven de grond groeien. Door het groeien in daglicht krijgen ze hun groene kleur, maar zijn ze ook makkelijker te oogsten. Witte asperges groeien onder de grond en blijven daardoor wit. Hierdoor zijn groene asperges over het algemeen goedkoper dan witte asperges. Ook kun je ze een groot gedeelte van het jaar kopen, in plaats van slechts een paar maanden in het voorjaar. 

Door naar het recept, want deze is er één om op te slaan. De groene asperges rooster je in de oven, waardoor ze nog hartiger van smaak worden dan wanneer je ze kookt. In combinatie met de gemarineerde wokgarnalen, tomaat en amandel is het net een gerecht uit een restaurant. Ideaal dus als je eters over de vloer krijgt. Lekker als hoofd- of bijgerecht, maar ook in een kleinere portie vooraf. 

Stap 1

Verwarm de oven voor tot 220 graden. Snijd de harde uiteinden van de groene asperges, was ze en dep ze droog. Schik ze in een ovenschaal en breng op smaak met een scheut olijfolie, peper en zout. Hussel goed door elkaar en zet gedurende 20 minuten in de warme oven. 

Snipper ondertussen de ui fijn en snijd de tomaten in kleine blokjes. 

Stap 2

Verhit een scheut olijfolie op medium vuur en bak de ui glazig. Bak daarin de gemarineerde wokgarnalen. Zijn deze gaar, voeg dan de tomatenblokjes toe en laat nog even meestoven tot de tomatenblokjes zacht zijn. Breng op smaak met een mespuntje gerookt paprikapoeder. 

Stap 3

Hak de amandelen fijn met een mes of in de keukenmachine. 

Stap 4

Haal de groene asperges uit de oven en serveer met de wokgarnalen en de geroosterde amandelen. 

Stap 5

Serveer de kaasfondue met de antipasti. Dippen maar!

De prijs van dit gerecht

Dit gerecht kost ongeveer € 3,79 per persoon

Mail recept
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering over de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres wordt alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Je  ontvangt van ons een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch