Gemakkelijk
30Min
15Min
2 Personen | |
---|---|
500 g | rundergehakt |
300 ml | Griekse yoghurt |
175 g | feta |
2 | tomaten |
½ | komkommer |
2 | eieren |
3 el | paneermeel |
4 | teentjes knoflook |
1 | gele ui |
1 | rode ui |
1 tl | paprikapoeder |
2 tl | oregano |
1 tl | peterselie |
2 el | bieslook |
1 el | crème fraîche |
2.5 el | olijfolie |
bakboter | |
zout & peper | |
Extra nodig: | braadpan en schaal |
Snijd de gele ui en 2 teentjes knoflook fijn. Meng deze vervolgens met het gehakt, de eieren, het paneermeel, 75 gram van de feta, het paprikapoeder, 1 theelepel oregano, de peterselie en peper naar smaak goed door elkaar in een schaal. Maak er balletjes van en zet ze vervolgens minimaal een kwartier in de koelkast.
Voor de tzatziki rasp je een halve komkommer en laat je het eerst goed uitlekken. Pers de overige 2 teentjes knoflook fijn. Schep de Griekse yoghurt en de crème fraîche in een schaaltje met de komkommer, geperste knoflook, bieslook, peper en zout, en roer alles goed door elkaar.
Voor de salade snijd je de andere helft van de komkommer, de rode ui, de tomaten en 100 gram feta alle in stukjes en meng deze door elkaar. Garneer met oregano en olijfolie.
Verhit de bakboter in de braadpan en bak de gehaktballetjes goudbruin en gaar.
Variatietip: Voeg wat sambal toe voor het gehaktmengsel.
Serveertip: Ook lekker met een pitabroodje
Wijntip: Southern Creek Shiraz
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres