Gemakkelijk
10Min
60Min
2 Personen | |
---|---|
2 | zoete aardappels |
2 | plakjes boter |
6 | plakken brie |
1 | stengel lente-ui |
1/3 | prei |
2 tl | bieslook |
1/2 | tomaat |
peper en zout |
Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de aardappels goed schoon. Schillen is niet nodig. Droog de aardappels af met een schone doek. Smeer ze in met olijfolie en prik met een vork aan alle kanten wat gaatjes. Strooi er wat peper en zout over. Wikkel ze dan in aluminiumfolie en laat 30 tot 50 minuten in de oven poffen. Check na 30 minuten hoe ver ze zijn door er in te knijpen en een mes of vork in het midden te steken.
Maak de prei schoon en snijd in kleine ringetjes. Snijd ook de lente-ui in kleine ringetjes en de tomaat in kleine stukjes. Bak dit alles eventjes in een wok.
Snijd de aardappels open als ze gaar zijn. Leg er een dun plakje boter in met 3 plakken brie en strooi de prei, lente-ui en tomaat erover. Breng op smaak met een beetje peper en zout en zet het nog even terug in de oven, totdat de brie gesmolten is. Garneer met wat verse bieslook.
Je kan een zoete aardappel met van alles vullen, maar blijf je bij de brie, voeg dan eens een plakje gerookte zalm of salami toe.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres