Gemakkelijk
20Min
30Min
4 Personen | |
---|---|
500 g | biologisch rundergehakt |
400 g | tomatenblokjes uit blik |
2 el | paneermeel |
1 tl | kaneel |
1 el | peterselie |
1 el | koriander |
1 | rode ui |
2 | teentjes knoflook |
1 tl | paprikapoeder |
2 | eieren |
peper en zout | |
verse gember | |
scheutje bakboter | |
scheutje olijfolie | |
Extra nodig: | braadpan, koekenpan en mengkom |
Doe het gehakt in een mengkom samen met het paneermeel, de kaneel, ½ eetlepel peterselie, ½ eetlepel koriander, de verse gember en peper en zout naar smaak. Kneed alles goed door elkaar. Maak je handen een beetje nat en draai kleine balletjes. Verhit wat boter in een koekenpan en bak de gehaktballetjes ongeveer 5 minuten rondom bruin, ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn.
Snijd ondertussen de rode ui en knoflook fijn. Verhit een braadpan met olijfolie en fruit de ui met de knoflook een paar minuten. Voeg dan de tomatenblokjes, paprikapoeder, ½ eetlepel peterselie, ½ eetlepel koriander, peper en zout toe. Laat het ongeveer 5 minuten pruttelen.
Voeg dan de gehaktballetjes bij de saus en laat alles ongeveer 15 minuten koken. Breek de eieren over de saus, zet de deksel op de pan en laat de eitjes nog zo‘n 8 minuten stollen.
Ook lekker met couscous of brood in te dippen.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres