Gemiddeld
15Min
85Min
4 Personen | |
---|---|
500 g | biologisch gehakt |
3 el | paneermeel (of 1 verkruimeld beschuitje) |
2 el | tomatenpuree |
1 | rode ui |
1 teentje | knoflook |
5 | eitjes |
3 | stengels bleekselderij |
2 | wortels |
1 el | Franse mosterd |
peper en zout | |
barbecuesaus | |
Variatietip: het gehaktbrood is ook erg lekker met wat bacon erop. |
Kook 4 eieren in 8 minuten hard. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de ui, bleekselderij en wortels in kleine stukjes. Pers de knoflook en bak alles een paar minuutjes in een pan. Voeg als laatste de tomatenpuree toe.
Doe het gehakt in een grote kom en voeg 1 ei (ongekookt), de mosterd en wat peper en zout toe en meng alles goed door elkaar. Doe dan de groenten en het paneermeel erbij.
Vet het bakblik in. Verdeel een dun laagje gehakt in de vorm en druk het gehaktmengsel goed aan. Verdeel dan de 4 gepelde hardgekookte eitjes en het overige gehakt over het bakblik. Plaats het 50 minuten in de oven. Smeer het gehaktbrood in met barbecuesaus, zodra het gehaktbrood gaar is. Laat het ongeveer 10 minuten afkoelen en snijd in plakken.
Serveer het gehaktbrood met een aardappelsalade. Het gehaktbrood is de dag erna, koud ook erg lekker.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres