Gemakkelijk
25Min
4 Personen | |
---|---|
2 | spitskolen, over de lengte gehalveerd |
4 | slavinken |
3 el | mayonaise |
3 el | Griekse yoghurt |
3 el | augurk, in kleine blokjes |
½ | ui, fijngesnipperd |
1 tl | mosterd |
2 tl | citroensap |
olijfolie | |
zout & peper |
Worsten, hamburgers, kipspiesjes: allemaal hartstikke lekker van de barbecue. Maar wil je eens een keer iets anders, probeer dan eens gegrilde spitskool van de barbecue. Makkelijk, snel en heerlijk!
Maak eerst de remouladesaus. Meng daarvoor de mayonaise en de yoghurt door elkaar. Voeg ook de augurk, ui en mosterd toe en breng op smaak met een drupje citroensap. Zet opzij.
Smeer de snijvlakken van de spitskolen in met een beetje olijfolie. Bestrooi ze met zout en peper en verpak ze per stuk in een velletje aluminiumfolie.
Leg de spitskolen op het rooster van een hete barbecue (op ongeveer 180 graden) en laat 20 minuten zacht en gaar stoven.
Smeer de slavinken rondom in met een beetje olijfolie. Leg ze op de barbecue en grill ze rondom. Na ongeveer 10 minuten zijn ze gaar.
Haal de spitskolen na 20 minuten uit het folie en leg ze nog drie minuutjes op de snijkant op de barbecue. Besprenkel ze daarna met een drupje citroensap en snijd de helften over de lengte in twee parten. Serveer met de remouladesaus en de slavinken.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres