Gemakkelijk
35Min
4 Personen | |
---|---|
500 g | half om half gehakt |
150 g | zoete puntpaprika |
300 g | trostomaten |
3 | uien |
4 | teentjes knoflook |
1 | groot ei (L) |
2 el | tomatenpuree |
1 el | paprikapoeder |
30 g | paneermeel |
3 el | olijfolie |
1 | blik tomatenblokjes à 400 g |
100 ml | rode wijn (Castillo Mayor Gran Reserva) |
1 | runderbouillontablet |
6 el | fijngesneden platte peterselie |
400 g | farfalle |
Pel de uien. Snipper 1 ui en snijd de andere 2 in dunne partjes. Pel de teentjes knoflook. Halveer de paprikaatjes, verwijder de steelaanzetten en de zaadlijsten. Was en snijd de tomaat in stukjes.
Meng het gehakt met de gesnipperde ui, 3 gesnipperde teentjes knoflook, het ei, de tomatenpuree, 2 tl paprikapoeder, paneermeel en versgemalen peper en zout en vorm er balletjes van (4-5 cm ø).
Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de balletjes rondom bruin aan. Schep ze met een schuimspaan uit de pan. Bak de uipartjes met 1 uitgeperst teentje knoflook en de paprika ± 5 minuten in het bakvet. Voeg de vleestomaat toe en bak 2 minuten mee.
Kook de farfalle zoals beschreven op de verpakking.
Schep de tomatenblokjes, de rest van de paprikapoeder, de wijn en de verkruimelde bouillontablet erdoor. Breng de saus aan de kook. Doe de balletjes terug in de pan en stoof de balletjes nog 7 minuten met een deksel op de pan. Bestrooi de gehaktballetjes in mediterrane tomatensaus met de peterselie in serveer direct met de farfalle.
Serveer met een glas Castillo Mayor Gran Reserva (Tempranillo Grenache).
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres