Gemakkelijk
35Min
4 Personen | |
---|---|
750 g | gehakt |
2 | uien, fijn gesnipperd |
3 el | kruidenmix voor gehakt |
1 | ei |
Zout & Peper | |
400 g | spaghetti |
1 | teentje knoflook, in fijne plakjes |
2 tl | paprikapoeder |
800 g | tomatenblokjes |
200 ml | rode wijn |
Snuf suiker | |
2 tl | oregano |
2 tl | gemalen chili |
4 tl | Parmezaan, gemalen |
Verse basilicum |
Spaghetti & meatballs is niet alleen ontzettend lekker, het is bovenal ook nog eens een tof recept voor Vaderdag. Welke papa lust dit nou niet?
Maak eerst de gehaktballen. Doe het gehakt in een kom en voeg er de kruidenmix, één fijngesnipperde ui, het ei en een flinke snuf zout en peper aan toe. Kneed alles door elkaar. Rol middelgrote ballen, ongeveer ter grootte van een bitterbal. Zet apart.
Breng een grote kookpan met ruim gezouten water aan de kook. Kook de spaghetti al dente en giet af.
Maak tijdens het koken van de spaghetti de tomatensaus. Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan op medium vuur en voeg de andere fijngesnipperde ui toe aan de pan. Stoof een minuutje en voeg dan de plakjes knoflook toe. Voeg het paprikapoeder toe en roer goed.
Voeg nu alle gehaktballen toe en bak geduldig rondom rond tot het vlees gaar is. Test dit na tien minuten door één van de gehaktballen te halveren. Is de middelste kern nog niet gaar, ga dan nog een paar minuten door met bakken.
Giet het pastawater af en voeg de spaghetti toe aan de pan met saus.
Schep de spaghetti & meatballs in borden en maak af met de gemalen Parmezaan en met wat verse blaadjes basilicum.
Dit gerecht kost ongeveer €1,92 per persoon
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres