Gemakkelijk
30Min
2 Personen | |
---|---|
½ | rode kool, in plakken van 1,5 centimeter |
2 | kabeljauwfilets |
2 el | sojasaus |
Sap van 1 limoen | |
150 g | Griekse yoghurt |
1 el | sambal |
2 el | cashewnoten, heel fijn gehakt |
1 | stengel bosui, in dunne ringetjes |
Rode kool steak maak je makkelijk in de oven. Terwijl de oven het werk doet, heb je alle tijd om de Oosters gemarineerde kabeljauw en de sambalyoghurt te bereiden.
Verwarm de oven voor tot 200 graden.
Leg de rode koolsteaks op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met olijfolie en wat peper en zout. Schuif de bakplaat gedurende 30 minuten in de warme oven.
Meng de sojasaus met het limoensap in een kom en laat de kabeljauwfilets daar een tijdje in marineren.
Maak de sambalyoghurt door de yoghurt te mengen met de sambal in een kommetje.
Zijn de rode koolsteaks bijna klaar? Verhit dan een scheut plantaardige olie in een pan op medium vuur en bak de kabeljauwfilets in enkele minuten gaar.
Lepel wat van de sambalyoghurt op een bord en leg er de kabeljauw en de rode kool steaks naast. Maak af met de fijngehakte cashewnoten en met de ringetjes bosui.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €1,95 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres