Gemakkelijk
15Min
2 Personen | |
---|---|
1 | aubergine |
150 g | zilvervliesrijst |
175 g | vegan gehakt |
½ | komkommer, in halve maantjes |
Plantaardige olie | |
Scheutje sojasaus | |
2 | handjes pinda’s |
1/3 | rode peper, in dunne ringetjes |
Wanneer de aubergine grilt in de oven heb je alle tijd om de rest van deze rijstbowl te maken. Dat is nog eens praktisch koken!
Zet je oven op de grillstand. Leg de aubergine op een bakplaat en plaats gedurende een kwartier onder de hete grill.
Kook ondertussen de zilvervliesrijst volgens de instructie op de verpakking. Verdeel de rijst over kommen.
Verhit een scheut plantaardige olie en bak daarin het vegan gehakt tot het knapperig is. Voeg een extra scheut sojasaus toe en roer goed.
Verdeel het vegan gehakt en de stukjes komkommer over de kommen. Haal de aubergine uit de oven, halveer de aubergine en maak inkepingen in het vruchtvlees. Leg een auberginehelft op iedere kom.
Haak de pinda’s grof en lepel ook die over de rijstbowl. Maak de rijstbowl af met dunne ringetjes rode peper.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €1,20 per persoon.
Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres