Gemakkelijk
10Min
4 Personen | |
---|---|
scheutje | olijfolie |
200 g | spekjes |
320 g | spaghetti |
6 | eidooiers |
50 g | parmezaan, geraspt (+ extra) |
versgemalen zwarte peper |
Verhit een scheutje olijfolie in een pan op medium vuur en bak de spekjes krokant. Schep uit de pan.
Kook de spaghettislierten beetgaar in gezouten water. Roer tijdens het koken af en toe met een vork. Giet de spaghetti af maar bewaar een beetje van het gezouten kookwater.
Doe de eidooiers in een grote kom. Rasp de parmezaan in diezelfde kom en roer tot een glad mengsel.
Doe zowel de pasta als een scheutje van het bewaarde pastawater in de pan van de spekjes. Roer goed en zet het vuur opnieuw aan, op laag vuur. Voeg het eiermengsel toe en blijf roeren met een houten lepel. Is het geheel wat te droog? Voeg dan nog wat extra pastawater toe.
Voeg tot slot de spekjes toe en roer nogmaals.
Schep de pasta carbonara in borden en maak af met vers gemalen peper en wat extra gemalen parmezaan.
Dit gerecht kost ongeveer €1,22 per persoon
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres