Gemakkelijk
25Min
15Min
4 Personen | |
---|---|
350 g | rijst |
300g | garnalen, gepeld |
3 tl | sambal |
4 tl | ketjap manis |
1 | witte ui in grove stukken |
1 duim | gember, geschild |
2 | teentjes knoflook |
1 tl | suiker |
1 | bouillonblokje |
200 ml | kokosmelk |
plantaardige olie | |
350 g | gebroken sperziebonen |
Deze Indonesisch geïnspireerde ovenschotel met sperziebonen, rijst en kruidige garnalen krijgt een vast plekje in je repertoire. Wedden?
Kook de rijst volgens de verpakking en giet af.
Doe de garnalen in een mengkom en voeg er 1 theelepel sambal en 1 theelepel ketjap manis aan toe. Roer goed zodat de garnalen in de smaken kunnen marineren.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe de resterende sambal en ketjap manis samen met de ui, gember, knoflook, suiker, bouillonblokje en kokosmelk in een blender en mix tot een gladde massa.
Bak de sperziebonen in een laagje plantaardige olie tot ze knapperig zijn en draai het vuur lager. Voeg de inhoud van de blender toe en laat nog een paar minuten op laag vuur pruttelen.
Bedek de bodem van een ovenschaal met de rijst en stort daar de inhoud van de pan met de sajoerboontjes op. Leg daar de gemarineerde garnalen bovenop en bak 15 minuten in de warme oven.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €1,96 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres