1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mexicaanse tortilla wraps met gehaktvulling

Mexicaanse tortilla wraps met gehaktvulling

mexicaanse tortilla

Gemakkelijk

5Min

4 Personen
2 teentjes knoflook
1 witte ui
1 groene paprika
300 g mager rundergehakt of plantaardig rulgehakt
2 handjes kerstomaten, in fijne blokjes
2 tl paprikapoeder
1 tl komijnpoeder
1 tl chilipoeder
½ tl kaneel
1 blik kidneybonen, uitgelekt
160 g taco saus mild
4 tortilla wraps van 20 cm
handje geraspte 30+ kaas
1 rijpe avocado
½ limoen, het sap
1 rode ui
1 bosje koriander, fijn gesnipperd
peper
2 el olijfolie
Mail recept

Wat moet je doen?

Deze Mexicaanse tortilla wraps vullen we met een smakelijke gehaktvulling die naast de nodige specerijen ook groene paprika en tomaat bevat. Lekker met guacamole!

Eet je liever vegetarisch? Vervang het gehakt dan door plantaardig rul gehakt of door kikkererwten en/of (bruine)bonen!

Stap 1
Verwarm de oven voor tot 200 graden.

Stap 2
Verhit de olijfolie in een pan op medium vuur en fruit de knoflook en de ui aan tot de ui glazig is. Voeg daarna de paprika toe, bak kort mee en voeg vervolgens het gehakt toe. Draai het vuur hoger en bak tot het gehakt gaar is.

Stap 3
Voeg de helft van de blokjes kerstomaat toe en roer opnieuw. Breng het gehakt op smaak met paprikapoeder, komijn, chilipoeder en kaneel. Roer goed.

Stap 4
Voeg tenslotte de uitgelekte bonen en de tacosaus toe en schep alles een laatste keer door elkaar. Proef en voeg naar smaak nog wat extra specerijen toe. Zet je kookvuur uit.

Stap 5
Neem er een ovenschaal bij. Vul elke wrap met flinke portie van de vulling en vouw de wrap dicht. Schik de wraps in de ovenschaal en bedek met een laagje geraspte kaas.

Stap 6
Plaats gedurende 15 minuten in de warme oven.

Stap 7
Maak ondertussen de guacamole. Doe daarvoor het vruchtvlees van de avocado, het sap van ½ limoen en peper in een vijzel. Stamp tot een gladde guacamole.

Stap 8
Haal de Mexicaanse tortilla wraps uit de oven en maak af met de rest van de kerstomaten, de fijngesnipperde rode ui en de fijngehakte korianderblaadjes. Serveer met de guacamole.

De kcal van dit gerecht
Dit gerecht bevat ongeveer 645 kcal per persoon.

Mail recept
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering over de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres wordt alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Je  ontvangt van ons een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch