Gemakkelijk
5Min
4 Personen | |
---|---|
klont boter | |
1 teentje | knoflook |
½ | witte ui |
½ | groene paprika |
400 g | rundergehakt |
2 handjes | kerstomaten, in fijne blokjes |
zout & peper | |
2 tl | paprikapoeder |
1 tl | komijnpoeder |
1 tl | chilipoeder |
½ tl | kaneel |
1 | blik kidneybonen, uitgelekt |
230 g | taco saus mild |
4 | tortilla wraps van 20 cm |
handje | geraspte kaas |
1 | rijpe avocado |
½ | limoen, het sap |
¼ | rode ui |
1 bosje | koriander, fijn gesnipperd |
Deze Mexicaanse tortilla wraps vullen we met een smakelijke gehaktvulling die naast de nodige specerijen ook groene paprika en tomaat bevat. Lekker met guacamole!
Verwarm de oven voor tot 200 graden.
Verhit de boter in een pan op medium vuur en fruit de knoflook en de ui aan tot de ui glazig is. Voeg daarna de paprika toe, bak kort mee en voeg vervolgens het gehakt toe. Draai het vuur hoger en bak tot het gehakt gaar is.
Voeg de helft van de blokjes kerstomaat toe en roer opnieuw. Breng het gehakt op smaak met een flinke snuf zout en peper, paprikapoeder, komijn, chilipoeder en kaneel. Roer goed.
Voeg ten slotte de uitgelekte bonen en de tacosaus toe en schep alles een laatste keer door elkaar. Proef en voeg naar smaak nog wat extra specerijen toe. Zet je kookvuur uit.
Neem er een ovenschaal bij. Vul elke wrap met een flinke portie van de vulling en vouw de wrap dicht. Schik de wraps in de ovenschaal en bedek met een laagje geraspte kaas.
Plaats gedurende 15 minuten in de warme oven.
Maak ondertussen de guacamole. Doe daarvoor het vruchtvlees van de avocado en het sap van ½ limoen in een vijzel. Breng op smaak met zout en peper en stamp tot een gladde guacamole.
Haal de Mexicaanse tortilla wraps uit de oven en maak af met de rest van de kerstomaten, de fijngesnipperde rode ui en de fijngehakte korianderblaadjes. Serveer met de guacamole.
Dit gerecht kost ongeveer € 2,05 per persoon
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres