Gemakkelijk
5Min
30Min
4 Personen | |
---|---|
400 g | linzen (in blik) |
plantaardige olie om in te bakken | |
1 | sjalotje, fijn gesnipperd |
1 | teentje knoflook, geperst |
1 | duim gember, geschild en geraspt |
1 tl | komijn |
1 tl | gemberpoeder |
1 tl | paprikapoeder |
2 | tomaten, in blokjes |
1 blik | tomatenstukjes |
200 ml | kokosmelk |
2 el | sojasaus |
snufje | suiker |
150 g | griekse stijl yoghurt |
1/2 | komkommer, in halve maantjes (zaadlijsten verwijderd) |
20 g | koriander |
1 | limoen, in partjes |
Verhit een scheut plantaardige olie in een koekenpan op medium vuur. Voeg de sjalot, knoflook en gember toe. Voeg de droge specerijen toe en bak een paar minuten tot de smaken zich ontwikkelen. Voeg daarna de linzen toe.
Voeg de tomaten toe en roer goed. Voeg daarna het blik tomatenstukjes toe. Vul het lege blik voor de helft met water en voeg ook dat toe aan de pan. Daarna voeg je de kokosmelk, de sojasaus en een snuf suiker toe.
Laat de linzen curry op zacht vuur pruttelen tot het tot de gewenste dikte is ingedikt. Proef en breng eventueel extra op smaak met meer van de gebruikte specerijen.
Verdeel de linzencurry over borden en maak af met een lepel Griekse yoghurt, de verse koriander en de komkommer. Serveer met een partje limoen. Eet smakelijk!
De prijs van dit gerecht is ongeveer €0,91 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres