1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse lasagne met bechamelsaus

Italiaanse lasagne met bechamelsaus

Italiaanse lasagne

Gemakkelijk

1Uur

30Min

4 Personen
1 Scheut olijfolie
500 g gehakt
peper & zout
½24 lasagnevellen
1 ui, fijn gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
2 grote wortelen, geschild en in kleine stukjes
2 stengels bleekselderij, schoongemaakt en in kleine stukjes
1 dl rode wijn
1 l passata
1 el oregano (gedroogd)
30 g boter
30 g bloem
450 ml melk
zakje Gouda geraspte kaas
Mail recept

Italiaanse lasagne met bechamelsaus

Het is afkomstig uit Bologna, het bestaat uit laagjes en het is comfort food ten top. We hebben het natuurlijk over Italiaanse lasagne met bechamelsaus. 

Stap 1

Verhit een scheut olijfolie in een pan op medium vuur. Voeg het gehakt toe aan de pan en breek met een houten lepel in stukjes. Bak tot het gehakt gaar is. Kruid af met een een flinke snuf peper en zout en voeg de ui en de knoflook toe. Roer goed. Voeg daarna de stukjes wortel en de stukjes bleekselderij toe en draai het vuur wat hoger. Stoof tot alle stukjes goed gegaard zijn. 

Stap 2

Draai het vuur weer een beetje lager en voeg de rode wijn toe. Geef die een paar minuten om te verdampen (dus zet zeker geen deksel op de pan). Voeg daarna de passata en de gedroogde oregano toe en roer alles door elkaar. Proef en breng op smaak met extra zout en peper. Laat 10 minuten pruttelen op een laag vuur. 

Verwarm de oven voor tot 180 graden. 

Bechamelsaus maken

Stap 1

Ondertussen kun je de bechamelsaus maken. Smelt de boter in een steelpan en voeg daarna de bloem toe. Gebruik een houten lepel om te roeren, het mengsel zal droger en vaster van textuur worden. Zet je vuur niet te hoog: je wil de bloem ook niet laten verbranden. 

Stap 2

Begint het mengsel naar koekjes te ruiken? Voeg dan de melk toe aan de pan. Doe dit in een dunne straal en blijf goed roeren met een garde. Als het goed is gaat de bechamelsaus na een tijdje binden. Breng de bechamelsaus ten slotte op smaak met een snuf zout en peper. 

De lasagne stapelen

Stap 1

Neem er een ovenschaal bij en bedek de bodem met een dun laagje van de bechamelsaus. Bedek dit met een laag van de lasagnebladeren en vervolgens met de bolognesesaus. Herhaal dit tot de ovenschaal gevuld is. Werk af met een dikke laag geraspte kaas. 

Stap 2

Plaats de lasagne bolognese in de warme oven en bak 30 minuten. Hou je van een knapperig kaaskorstje, dan kun je aan het eind nog twee minuten de grill van je oven aanzetten. 

De prijs van dit gerecht

De prijs van dit gerecht is ongeveer €1,97 per persoon.

Mail recept
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering over de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres wordt alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Je  ontvangt van ons een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch