Gemakkelijk
25Min
2 Personen | |
---|---|
boter (om te bakken) | |
150 g | krieltjes |
1 | sjalot, fijn gesnipperd |
200 g | haricots verts, schoongemaakt |
2 | Hollandse kogelbiefstuks |
1 tl | sambal |
Soms zijn de simpelste dingen het allerlekkerst en voor deze Hollandse biefstuk gaat dat zeker op. Lekker met sambalboter, krieltjes en haricots verts. Wist je dat de biefstuk van ALDI een Best Getest product is?
Verwarm de oven voor tot 230 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Was de krieltjes en dep ze droog met een schone theedoek. Leg de krieltjes op de bakplaat en leg er een paar kleine stukjes boter tussen. Kruid af met zout en peper en zet 25 minuten in de hete oven.
Maak ondertussen de haricots verts. Verhit daarvoor een klont boter in een pan op medium vuur en fruit het sjalotje aan. Voeg de boontjes toe zodra de sjalotsnippers glazig zijn. Laat een paar minuten bakken in de boter en voeg dan wat water toe aan de pan. Is het water verdampt, voeg dan opnieuw een laag toe en ga zo door tot de haricots verts gaar zijn.
Laat in een steelpannetje nu een flinke klont boter smelten. Roer de theelepel sambal bij door de boter en zet apart.
Bak tot slot de kogelbiefstuk. Verhit opnieuw een beetje boter in een pan en laat schuimen. Bak de biefstuk langs beide kanten. Hou 2-3 minuten aan als je houdt van een rode binnenkant, schroef dit op naar 5-6 minuten als je een goed doorbakken biefstuk wilt.
Verdeel de krieltjes, de haricots verts en de biefstuk over borden. Lepel wat van de sambalboter op de Hollandse biefstuk en maak eventueel af met wat extra zwarte peper.
Dit gerecht kost ongeveer €3,23 per persoon
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres