Gemakkelijk
70Min
2 Personen | |
---|---|
2 | aubergines |
120 g | witte rijst |
1 | flinke hand notenmelange met cranberry, grof gehakt |
2 tl | kurkuma |
1 tl | gemalen gember |
flinke snuf en peper | |
bosje platte peterselie, grof gehakt | |
1 tl | honing |
400 g | kikkererwten uit blik, uitgelekt |
2 el | Griekse yoghurt |
2 tl | paprikapoeder |
Verwarm de oven op de grillstand. Leg de aubergines op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de aubergines in 60 à 70 minuten helemaal gaar.
Maak ondertussen de vulling. Kook de rijst volgens de verpakking en giet af. Doe de rijst in een kom en voeg de gehakte noten, kurkuma, gember, zout en peper, honing, peterselie en de kikkererwten toe. Roer goed, proef en voeg eventueel meer zout en/of peper toe.
Roer de Griekse yoghurt met het paprikapoeder in een apart kommetje.
Haal de aubergines uit de oven en snijd ze langs de lengte door. Vul ze met de kruidige rijst en lepel er wat van de paprikayoghurt op.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €1,69 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres