Gemakkelijk
10Uur
20Min
4 Personen | |
---|---|
750 g | spruitjes |
plantaardige olie | |
peper & zout | |
1 kg | zoete aardappel |
klontje | boter |
sambal | |
4 | porties zalm |
handje | verse peterselie |
Snijd de harde uiteinden van de spruitjes weg en was ze. Dep ze droog en besprenkel met een beetje olie en een snuf zout. Verwarm de airfryer op 180 graden en bak de spruitjes 20 minuten tot ze glimmen en hier en daar bruine plekjes hebben.
Maak ondertussen de zoete aardappelpuree. Breng daarvoor een pan met ruim gezouten water aan de kook. Schil de zoete aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze gaar. Giet het water weg, stamp de zoete aardappelen tot puree en breng op smaak met zout en peper. Laat er ook nog een klontje boter in smelten en voeg een eetlepel sambal toe. Roer door elkaar. Houd warm tot je de rest gaat serveren.
Bak de zalm op huid langs alle kanten in een pan met een laagje olie.
Verdeel de gefrituurde spruitjes, de zoete aardappelpuree en de zalm over borden.
Doe wat sambal in een kommetje en roer er een klein scheutje warm water door. Druppel dit op het gerecht en maak de gefrituurde spruitjes af met wat verse blaadjes peterselie.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €2,46 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres