Gemakkelijk
30Min
2 Personen | |
---|---|
200 g | zilvervliesrijst |
250 g | zalm op huid, in blokjes |
1 | kleine broccoli, in roosjes |
1 | sjalotje, fijngehakt |
1 | teen knoflook |
½ | rode peper |
1 | duim gember, geschild |
1 tl | gemalen komijn |
20 g | koriander |
200 ml | kokosmelk |
200 ml | water |
70 g | tomatenpuree |
1 el | sojasaus |
Snuf gemalen chili (optioneel) | |
Rasp van 1 limoen | |
Plantaardige olie |
Aan deze curry met zalm, broccoli, gember en kokosmelk kun je je lichaam en hart verwarmen. Zilvervliesrijst erbij en dit gerecht wordt ook nog eens extra voedzaam.
Verhit een scheut plantaardige olie in de koekenpan en bak de sjalot, knoflook, rode peper en gember geduldig op een laag vuurtje tot alles zacht is. Laat de knoflook niet bruin worden.
Voeg de gemalen komijn toe en roer goed. Voeg daarna de broccoliroosjes toe en laat ze een paar minuten meebakken. Voeg daarna de kokosmelk, het water, de tomatenpuree en de sojasaus toe en roer goed. Hak de helft van de koriander fijn en voeg deze toe. Zet een deksel op de pan en laat op laag vuur 20 minuten pruttelen tot de broccoliroosjes zacht zijn. Voeg eventueel extra water toe als je merkt dat de curry te veel uitdroogt.
Kook ondertussen de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Voeg daarna de stukken zalm toe aan de warme curry en roer tot je ziet dat de zalm is gegaard in het vocht.
Verdeel de rijst over kommen, schep er de curry op en maak de curry met broccoli en zalm af met de rest van de koriander, limoenrasp en eventueel een snuf gemalen chili.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €2,15 per persoon.
Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres