Gemiddeld
1Uur
30Min
4 Personen | |
---|---|
500 g | beenham |
8 | plakjes bladerdeeg, ontdooid |
2 tl | mosterd |
15 g | tijm |
1 | ei |
200 ml | rode wijn |
1 | sjalot |
1 | runderbouillonblokje |
1 el | ongezouten boter |
1 el | patentbloem |
peper & zout naar smaak |
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bestrooi de beenham met het zout, de peper en de tijm. Bak de beenham kort aan in een hete koekenpan met wat boter op hoog vuur. Bak tot de beenham een korstje krijgt en goudbruin is.
Klop het ei los.
Rol 6 plakjes bladerdeeg uit tot 1 grote plak waar de beenham op past. Besmeer het bladerdeeg met mosterd. Leg de beenham op het bladerdeeg en rol het deeg er strak omheen. Plak de randen goed dicht en bestrijk met losgeklopt ei. Snijd uit de andere plakjes sterretjes en gebruik die om de wellington te garneren.
Nu heb je de wellington. Leg de wellington op een met bakpapier bekleden bakplaat. Bak de wellington in ongeveer 35-40 minuten goudbruin en gaar.
Tijd om de saus te maken. Snipper de sjalot. Fruit de sjalot in een beetje ongezouten boter. Voeg de patentbloem toe en bak kort mee. Blus af met rode wijn en laat dit even inkoken.
Kook ondertussen water voor de bouillon. Je hebt 200 ml nodig.
Voeg de runderbouillon toe en laat de saus sudderen tot de gewenste dikte. Breng op smaak met peper en zout.
Aan tafel! Serveer de beef wellington met de rodewijnsaus.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €3,99 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres