Gemakkelijk
150Min
8 Personen | |
---|---|
2 | mandarijn, in partjes |
8 | eiwitten |
6,5 dl | verse slagroom |
blokje pure of melkchocolade | |
4 tl | maiszetmeel (maïzena) |
2 tl | natuurazijn |
500 g | kristalsuiker |
8 g | vanillesuiker |
Evt. rode besjes |
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg er een bord op met een doorsnede van ongeveer 25 centimeter. Trek een potlood langs het bord, zodat er een cirkel ontstaat op het bakpapier.
Doe de eiwitten in een grote mengkom en gebruik een handmixer om ze tot stijve pieken te kloppen. Voeg de kristalsuiker en de vanillesuiker lepel per lepel toe en klop deze erdoorheen.
Voeg maiszetmeel en azijn toe aan de kom en schep alles met een spatel door elkaar. Doe dit voorzichtig, je wilt de lucht in de eiwitten niet kapot maken. Stort de inhoud van de kom nu in het midden van de cirkel op het bakpapier en strijk de bovenkant glad met de spatel.
Zet de bakplaat in de voorverwarmde oven, maar draai de temperatuur onmiddellijk terug naar 120 graden. Bak een uurtje en zet de oven daarna uit. Haal de meringue nog niet uit de oven, maar laat deze nog een paar uur in de oven staan, tot-ie helemaal is afgekoeld.
Is de meringue helemaal afgekoeld? Schuif ‘m dan voorzichtig op een schaal. Geen paniek als hij een beetje breekt, dat staat rustiek.
Doe de verse slagroom in een kom en klop deze op tot een dikke, romige massa. Spatel de slagroom op de meringue en smeer voorzichtig en gelijkmatig uit.
Verdeel de partjes mandarijn, eventueel wat rode besjes en de cranberry’s over de pavlova. Rasp het blokje chocolade over de pavlova en serveer onmiddellijk.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres