Gemakkelijk
25Min
10 Personen | |
---|---|
Bladerdeegvlinders met zalm | |
350 g | gerookte zalm |
1 | rol vers bladerdeeg |
1 | ei, losgeklopt |
150 g | Valblanc verse roomkaas met kruiden |
Kaasstengels met pesto en parmaham | |
90 g | parmaham |
1 | rol vers bladerdeeg |
150 g | geraspte 48+ kaas |
8 tl | pesto |
Makkelijke kaaspakketjes met Hollandse kaas | |
10 plakjes | roomboter bladerdeeg (diepvries) |
350 g | Goudse geraspte kaas 30+ jong belegen |
250 g | mascarpone |
1 | ei, losgeklopt |
Mini bladerdeegpizza’s met tomatensaus, kaas en basilicum | |
1 | rol vers bladerdeeg |
100 g | geraspte kaas voor pizza en pasta |
200 g | tomatensaus |
gedroogde basilicum | |
zout & peper |
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Doe 1 ei in een kommetje en klop het los met een vork.
Pak een rol vers bladerdeeg en rol die helemaal uit op het aanrecht, zodat het bakpapier onderop ligt. Strijk de Valblanc verse roomkaas met de achterkant van een eetlepel uit op het bladerdeeg.
Beleg dit met de plakjes gerookte zalm. Zorg dat de gehele oppervlakte mooi bedekt is.
Rol de bladerdeeg strak op richting het midden, maar stop halverwege. Begin dan met de andere kant, zodat de vorm van een vlinder ontstaat. Leg deze rol een kwartiertje in de vriezer.
Leg de rol op een snijplank en snijd ‘m in mooie plakken (vlindertjes!). Leg een bakplaat met bakpapier klaar en schik de stukken erop. Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven. Zijn ze nog niet helemaal mooi goudbruin? Geef ze dan nog een paar minuutjes langer, tot ze een mooi kleurtje hebben.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor op 225 °C.
Gebruik een rol vers bladerdeeg, rol die uit op het aanrecht en snijd er 10 dunne repen van. Prik met een vork een paar gaatjes in het bladerdeeg, van boven naar beneden.
Bestrijk elke reep met een theelepel pesto en beleg met een plakje parmaham. Snijd de parmaham eventueel in reepjes, zodat dit mooi past. Verdeel 150 g geraspte 48+ kaas over de parmaham.
Bak de kaasstengels in 15 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
Verwarm de oven voor op 220 °C. Schik de 10 plakjes bladerdeeg (diepvries) op een bakplaat. Laat ze in 10 minuten op kamertemperatuur komen.
Meng ondertussen de mascarpone met 300 g van de Goudse geraspte kaas 30+ jong belegen in een mengkom en roer er een snuf zout en peper door.
Leg op elk plakje bladerdeeg een hoopje van het kaasmengsel. Vouw de vier hoekjes over de kaas, zodat er pakketjes ontstaan.
Klop 1 ei los en bestrijk de bovenkant van de pakketjes met het losgeklopte ei.
Bestrooi de pakketjes met de resterende 50 gram geraspte kaas 30+ jong belegen en bak in 15 minuten goudbruin in de warme oven.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Gebruik een rol vers bladerdeeg, rol die uit en leg met de kant van het bakpapier op een bakplaat. Steek met een glas rondjes uit het bladerdeeg. De restjes kun je samen tot een bal kneden en plat duwen tot een nieuw rondje.
Besmeer elk rondje met wat van de tomatensaus en verdeel er 100 gram geraspte kaas voor pizza en pasta over. Geef alle mini-pizza’s een snuf van de gedroogde basilicum.
Bak de mini pizza’s in een kwartiertje gaar in de voorverwarmde oven.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres