Gemakkelijk
35Min
4 Personen | |
---|---|
6 el | balsamico |
4 el | honing |
2 | grote peren |
4 tl | boter |
4 | bollen vanille-ijs |
200 g | bakkersspeculaas |
gemalen kaneel |
Verwarm de oven voor op 180 °C. Breng voor de balsamicosiroop de azijn met de honing aan de kook in een kleine steelpan. Laat zachtjes 8 minuten indikken tot een siroop.
Snijd de peren in de lengte doormidden en snijd de klokhuizen eruit.
Leg de peren naast elkaar in een ovenschaal en lepel op elke helft een theelepel boter. Doe daar bovenop een snuf gemalen kaneel.
Bak gedurende 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de peren afkoelen tot ze lauw zijn.
Verkruimel de bakkersspeculaas ondertussen tot een fijn koekjeskruim.
Serveer de peren op dessertbordjes, druppel of spuit de balsamicosiroop eromheen, schep op elke peer een bol vanille-ijs en lepel er wat van het speculaaskruim over.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres