Moeilijk
60Min
140Min
8 Personen | |
---|---|
250 g | magere kwark |
6 | eieren |
1 | mespuntje zout |
260 g | fijne suiker |
4 tl | maïszetmeel |
2 | sinaasappels |
30 g | suiker |
250 ml | slagroom |
6 | verse vijgen |
1 bakje | physalis bessen |
4 | passievruchten |
Benodigdheden: | |
zeef | |
schone theedoek | |
katoenen servet | |
bakplaat | |
bakpapier | |
mixer met garde | |
plastic boterhamzakje | |
taartschaal |
Maak de theedoek of het servet vochtig en leg hem in de zeef. Schep de kwark erin en zet de zeef op een kom. Laat de kwark ± 3 uur uitlekken. Verwarm de oven voor tot 100 °C. Klop de eiwitten en zout, in een vetvrije kom, met de mixer tot een dik glanzend eiwit. Voeg beetje bij beetje 260 g fi jne suiker toe en klop het door het eiwit. Spatel dan het maïszetmeel erdoor. Verdeel het eiwit over twee cirkels op het bakpapier. Laat de schuimbodems 2 à 2 1/2 uur bakken. Schakel de oven uit en laat ze in de oven afkoelen.
Rasp de sinaasappelschil in sliertjes. Pers de sinaasappels uit en breng het sap met 30 g suiker aan de kook. Kook het in tot een siroop en neem de pan van het vuur.
Neem de schuimbodems, als ze helemaal droog zijn, met papier en al uit de oven en leg 10 minuten op een taartrooster. Laat de bodems helemaal afkoelen. Bewaar de afgekoelde bodems elk in een goed afgesloten plastic zak.
Klop de slagroom stijf en spatel door de uitgelekte kwark. Snijd de vijgen in kwarten. Verdeel het kwarkmengsel over de schuimbodems en schenk de sinaasappelsiroop erover. Leg de bodems op elkaar op de taartschaal. Verdeel de vijgen, physalis en passievrucht erover. Bestrooi de taart met de sinaasappelrasp. Serveer de taart direct.
Monbazillac, Chateau du Chayne, Frankrijk. De zoet-frisse smaak van deze wijn past goed bij de pavlova met fruit.
Geen fan van vijgen? Maak de taart dan met wat rood fruit, aardbeien en blauwe bessen.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres