Gemakkelijk
20Min
4 Personen | |
---|---|
1 pakje | serranoham |
1 tl | olijfolie mild |
1 | Galia meloen |
50 g | kaas |
4 sneetjes | tosti brood |
4 blaadjes | basilicum |
een hoge beker, staafmixer en tosti-ijzer |
Verhit de olie in een koekenpan en bak 2 plakjes ham krokant. Laat afkoelen op keukenpapier.
Snijd intussen de meloen in 4 parten, verwijder pitten en de schil. Snijd uit elk stuk meloen een rechthoek van ca. 4 x 6 cm. Wikkel er zo strak mogelijke 4 plakjes ham om.
Pureer de rest van de meloen in een hoge beker met de staafmixer tot een gladde puree. Verdeel over 4 diepe borden. Leg de rechthoeken meloen met ham in het midden.
Rasp de kaas. Halveer het laatste plakje ham. Verdeel ham en kaas over 2 sneetjes brood en leg de andere sneetjes erop. Maak er tosti’s van in het tosti-ijzer (dit kan eventueel ook in een koekenpan in een theelepel olie). Snijd de tosti’s schuin doormidden.
Verkruimel de gebakken ham en verdeel over de bordjes. Garneer met de basilicum. Serveer met de tosti ernaast.
Voeg een beetje honing en zwarte peper aan de meloenpuree toe voor nog meer smaak.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €0.95 per persoon
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres