Gemakkelijk
20Min
4 Personen | |
---|---|
1 | ui |
2 | tenen knoflook |
1 kg | pastinaak |
250 ml | room |
1 | lepel groenteboullion |
100 g | blauwe schimmelkaas |
2 el | walnoten |
handje peterselie | |
zout en peper | |
olijfolie |
Verhit een scheut olijfolie in een grote pan op medium vuur. Voeg de ui toe en laat glazig stoven. Voeg ook de knoflook toe en bak ook deze goudbruin.
Voeg de blokjes pastinaak toe en laat een paar minuten meestoven.
Voeg de groentebouillon toe en draai het vuur wat hoger. Kook de stukjes pastinaak in 20 minuten gaar.
Mix de soep tot een gladde massa. Voeg er de room aan toe en geef het geheel nog een flinke snuf zout en peper. Roer alles met een houten lepel door elkaar.
Verdeel de pastinaaksoep over de kommen en maak af met de toppings. Verkruimel eerst wat van de blauwe kaas over de soep, daarna wat van de geroosterde walnoten en tot slot wat fijn gehakte peterselie. Dien de pastinaaksoep onmiddellijk op.
De prijs van dit gerecht is 2,55 p.p.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres