Gemakkelijk
20Min
8 Personen | |
---|---|
Makkelijke soesjestoren met melkchocolade en aardbeien | |
400 g | aardbeien, in dunne schijfjes |
25 | slagroomsoesjes |
200 g | melkchocolade |
poedersuiker | |
Speculaasmousse | |
8 | speculaasjes, verkruimeld |
200 ml | slagroom |
200 g | speculaaspasta |
3 | eiwitten |
115 g | suiker |
Fruit met dip van witte chocolade | |
200 g | Château witte chocolade |
1 | peer, in hapklare stukjes |
partjes van 2 mandarijnen | |
2 | bananen, in schijfjes |
1 | galiameloen, geschild en in hapklare stukjes |
Zet de soesjes tot gebruik in de koelkast (ze moeten goed koud zijn).
Breek de chocolade in blokjes en smelt deze au bain-marie. Roer tot je een mooie, gladde chocolademassa hebt. Heb je de aardbeien nog niet in schijfjes gesneden, doe dit dan nu.
Zet de schaal waarop je de soesjestoren wilt serveren klaar. Haal de soesjes uit de koelkast en stroop je mouwen op, want snel werken is nu de boodschap.
Doop elk soesje met de bovenkant in de gesmolten chocolade en schik ze op het bord, zodat de gehele oppervlakte met soesjes bedekt is. Stapel ze op elkaar om een toren te bouwen.
Stop er de schijfjes aardbei tussen wanneer de chocolade nog een beetje nat is.
Laat de chocolade helemaal uitharden. Zeef ten slotte wat poedersuiker over de soesjestoren.
Zet een steelpannetje op medium vuur en verwarm de speculaaspasta tot deze mooi vloeibaar is.
Doe de 3 eiwitten in een mengkom en klop stijf. Voeg daarna beetje bij beetje de suiker toe en klop tot stijve pieken.
Doe de slagroom in een andere kom en klop luchtig.
Neem je grootste mengkom erbij en schenk daarin de warme en vloeibare speculaaspasta. Gebruik een spatel om de slagroom en de opgeklopte eiwitten door de speculaaspasta te mengen. Doe dit voorzichtig en oefen geen kracht uit: je wilt een zo luchtig mogelijke mousse.
Neem er 8 kleine glaasjes bij en verdeel de mousse over deze glaasjes. Laat een paar uur opstijven in de koelkast. Maak vlak voor het serveren af met de verkruimelde speculaaskoekjes.
Smelt de witte chocolade au bain-marie.
Doe al het fruit in aparte kommetjes en serveer met de witte chocoladedip. Vergeet niet om er prikkertjes bij te serveren. Dippen maar!
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres