1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Toetjesbuffet met drie feestelijke toetjes

Toetjesbuffet met drie feestelijke toetjes

Toetjesbuffet met drie feestelijke toetjes bij ALDI

Gemakkelijk

20Min

8 Personen
Makkelijke soesjestoren met melkchocolade en aardbeien
400 g aardbeien, in dunne schijfjes
25 slagroomsoesjes
200 g melkchocolade
poedersuiker
Speculaasmousse
8 speculaasjes, verkruimeld
200 ml slagroom
200 g speculaaspasta
3 eiwitten
115 g suiker
Fruit met dip van witte chocolade
200 g Château witte chocolade
1 peer, in hapklare stukjes
partjes van 2 mandarijnen
2 bananen, in schijfjes
1 galiameloen, geschild en in hapklare stukjes
Mail recept

Makkelijke soesjestoren met melkchocolade en aardbeien

Stap 1

Zet de soesjes tot gebruik in de koelkast (ze moeten goed koud zijn). 

Stap 2

Breek de chocolade in blokjes en smelt deze au bain-marie. Roer tot je een mooie, gladde chocolademassa hebt. Heb je de aardbeien nog niet in schijfjes gesneden, doe dit dan nu. 

Stap 3

Zet de schaal waarop je de soesjestoren wilt serveren klaar. Haal de soesjes uit de koelkast en stroop je mouwen op, want snel werken is nu de boodschap.  

Stap 4

Doop elk soesje met de bovenkant in de gesmolten chocolade en schik ze op het bord, zodat de gehele oppervlakte met soesjes bedekt is. Stapel ze op elkaar om een toren te bouwen. 

Stap 5

Stop er de schijfjes aardbei tussen wanneer de chocolade nog een beetje nat is. 

Stap 6

Laat de chocolade helemaal uitharden. Zeef ten slotte wat poedersuiker over de soesjestoren.

Speculaasmousse

Stap 1

Zet een steelpannetje op medium vuur en verwarm de speculaaspasta tot deze mooi vloeibaar is. 

Stap 2

Doe de 3 eiwitten in een mengkom en klop stijf. Voeg daarna beetje bij beetje de suiker toe en klop tot stijve pieken. 

Stap 3

Doe de slagroom in een andere kom en klop luchtig.

Stap 4

Neem je grootste mengkom erbij en schenk daarin de warme en vloeibare speculaaspasta. Gebruik een spatel om de slagroom en de opgeklopte eiwitten door de speculaaspasta te mengen. Doe dit voorzichtig en oefen geen kracht uit: je wilt een zo luchtig mogelijke mousse. 

Stap 5

Neem er 8 kleine glaasjes bij en verdeel de mousse over deze glaasjes. Laat een paar uur opstijven in de koelkast. Maak vlak voor het serveren af met de verkruimelde speculaaskoekjes. 

Fruit met dip van witte chocolade

Stap 1

Smelt de witte chocolade au bain-marie. 

Stap 2

Doe al het fruit in aparte kommetjes en serveer met de witte chocoladedip. Vergeet niet om er prikkertjes bij te serveren. Dippen maar!

Dit gerecht kost ongeveer € 1,99 per persoon.

Mail recept
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering over de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres wordt alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Je  ontvangt van ons een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch