Gemakkelijk
15Min
2Uur
4 Personen | |
---|---|
1 kg | stoofperen |
4 | kruidnagels |
1/4 | citroen |
250 ml | rode port |
1 | kaneelstokje |
50 g | suiker |
Schil de peren en snijd met een puntig mesje het kroontje uit de onderkant. Laat het steeltje eraan zitten. Leg ze in een passende pan. Prik de kruidnagels in het stukje citroen.
Schenk de port in de pan, voeg de suiker, het kaneelstokje, de citroen en zoveel water toe zodat de peren net onder staan. Breng alles aan de kook, temper het vuur en stoof de peertjes met de deksel op de pan op een laag vuur in 2 uur gaar. Keer de peren regelmatig zodat ze rondom mooi rood worden.
Controleer of de peren helemaal zacht zijn anders moeten ze nog iets langer koken. Laat de peren in het kookvocht afkoelen. Neem de stoofperen uit de pan, verwijder het stukje citroen en het kaneelstokje en laat het kookvocht inkoken tot een siroop. Schenk de siroop over de peren en serveer warm, op kamertemperatuur of gekoeld.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres