Gemiddeld
45Min
8 Personen | |
---|---|
500 ml | volle melk |
500 ml | slagroom |
130 g | kristalsuiker |
1 zakje | vanillesuiker |
480 g | mini brownies |
50 g | pure chocolade |
200 g | frambozen |
100 g | amandelen |
2 el | bloem |
4 | eidooiers |
Neem voor een extra grote trifle 2x de ingrediënten. En gebruik de kerstflikken voor een nog feestelijker effect!
Verwarm de melk met 70 gram van de kristalsuiker in een pan met dikke bodem. Breng aan de kook terwijl je zo nu en dan roert. Draai het vuur uit.
Roer de eidooiers met de bloem en de vanillesuiker los. Giet een scheutje warme melk op de dooiers en roer direct met een garde los. Giet nog een scheutje warme melk erbij en roer goed door. Giet tot slot de resterende melk erbij, roer goed en giet terug in de pan.
Breng de banketbakkersroom aan de kook en laat ongeveer 3 minuten zacht bubbelen. Giet in een platte ovenschaal en bedek met vershoudfolie. Laat volledig afkoelen.
Klop de slagroom met de resterende 60 gram kristalsuiker tot stijve pieken. Breek de brownies in grove stukken, rasp de chocolade grof en hak de amandelen grof. Roer de banketbakkersroom los.
Verdeel de helft van de browniestukken over de bodem van de trifleschaal. Verdeel hier de helft van de banketbakkersroom, de slagroom, de helft van de frambozen en de helft van de amandelen over. Herhaal deze lagen nog een keer. Garneer met de geraspte chocolade. Zet de chocoladetrifle eventueel in de koelkast tot gebruik.
Je kunt de trifle tot een dag van tevoren maken. Bewaar dan de frambozen, amandelen en de chocolade bovenop apart tot vlak voor het serveren. Gek op een beetje likeur? Besprenkel de brownielagen met in totaal 3 eetlepels Spanish delight voor nog meer smaak.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €1,45 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres