Gemiddeld
40Min
4 Personen | |
---|---|
100 g | roomboter |
100 g | kristalsuiker |
4 tl | citroenrasp |
4 | bananen |
10 | plakjes bladerdeeg, ontdooid |
4 bollen | pecan-karamel ijs |
4 | kleine taartvormpjes |
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Smelt de roomboter in een pan met dikke bodem. Voeg de kristalsuiker toe en laat volledig karamelliseren. De karamel is klaar zodra deze een amberachtige kleur heeft en lekker begint te ruiken. Draai gelijk het vuur uit en voeg de citroenrasp toe. Let op: de karamel kan heel snel verbranden, dus hou het goed in de gaten.
Snijd ondertussen de bananen in ronde of langwerpige plakjes. Vet de vormpjes in met boter. Verdeel de karamel over de vormpjes en leg de bananenplakjes erop. Top met de plakjes bladerdeeg en snijd overtollig deeg weg. Duw het deeg een beetje in het vormpje langs de randen. Bak de tarte tatins in ongeveer 20 minuten goudbruin.
Los de bananen tarte tatins op 4 bordjes. Serveer met een bol pecan-karamelijs.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €1,06 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres