Gemakkelijk
60Min
4 Personen | |
---|---|
4 | stoofperen |
1 | fles prosecco |
200 g | kristalsuiker |
1 | kaneelstokje |
1 tl | kaneel |
200 ml | slagroom |
1 el | poedersuiker |
50 g | speculaas |
Schil de stoofperen, maar laat het steeltje eraan zitten. Breng in een ruime pan de prosecco, suiker en kaneelstokje aan de kook.
Voeg de stoofperen toe en zorg dat ze volledig ondergedompeld zijn. Laat de peren op een laag vuur zachtjes sudderen tot ze gaar zijn, dit kan ongeveer 30-40 minuten duren. Controleer of ze gaar en zacht zijn door er voorzichtig in te prikken met een mesje.
Haal de peren voorzichtig uit de pan en laat de siroop nog ongeveer 20 minuten inkoken tot een dikkere saus.
Klop ondertussen de slagroom met kaneelpoeder en poedersuiker stijf.
Verkruimel de koekjes grof. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een deegroller.
Leg een stoofpeer op elk bord. Lepel wat siroop over de peer. Schep een lepel kaneelroom naast de peer. Bestrooi met het koekkruimels en geniet! Bewaar de overgebleven siroop voor een ander dessert.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €1,94 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres