Gemakkelijk
120Min
6 Personen | |
---|---|
4 | eieren |
200 g | kristalsuiker |
100 ml | aardbeienijs |
75 g | verse frambozen |
25 g | pistachenoten |
Verwarm de oven voor op 150 graden. Scheid de eieren. Je hebt voor dit recept alleen de eiwitten, het witte deel van de eieren, nodig. Het eigeel kun je eventueel gebruiken voor zelfgemaakte mayonaise.
Pel de pistachenoten. Hak de pistachenoten grof. Klop de eiwitten stijf in een schone, vetvrije kom. Voeg geleidelijk de suiker toe terwijl je blijft kloppen tot het mengsel glanzend en stevig is. Voeg de helft van de noten toe.
Teken, bijvoorbeeld met behulp van een pan, op een bakpapier een cirkel voor de meringue. Draai het bakpapier nu om zodat je het mengsel op de andere kant schept. Schep het eiwitmengsel op het bakpapier en vorm tot een kransvorm met een gat in het midden.
Bak de meringue 60 minuten in de voorverwarmde oven tot deze knapperig en lichtbruin is. Laat volledig afkoelen in de oven met de deur op een kier.
Leg de meringue-krans op een mooie, feestelijke serveerschaal. Schep meerdere bollen aardbeienijs op de krans en verdeel de verse frambozen en gehakte pistachenoten over het ijs.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €0,43 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres