Gemakkelijk
30Min
4 Personen | |
---|---|
100 ml | sterke espresso, afgekoeld |
100 ml | melk |
50 ml | Rodiaz Medium sherry |
300 g | cake |
250 ml | slagroom |
1 tl | koffiebonen |
4 tl | kristalsuiker |
1 | sinaasappel |
Meng de espresso, melk, slagroom, 1 theelepel sinaasappel rasp en eventueel de sherry in een kom. Laat de sherry weg voor een alcoholvrije variant.
Snijd de cake in blokjes. Verdeel de helft van de blokjes cake over kleine glazen. Houdt de andere helft apart. Bedek de bodem goed met de helft van de cake blokjes.
Giet de helft van het espresso-melk mengsel over de cake die in het glas zit. Giet 2 eetlepels van het mengels over de cake blokjes die de bodem bedekken. Zorg er voor dat de bodem van de glazen echt is bedekt, want anders loopt het mengsel erdoorheen en dat wordt niet mooi.
Klop de slagroom stijf en verdeel over de glazen. Verdeel daarna weer de helft van de cakeblokjes. Giet weer met het mengsel eroverheen en top af met slagroom.
Herhaal de lagen met de rest van de cake, espresso-mengsel en slagroom.
Bestrooi de bovenkant voor wat extra feestelijkheid met koffieboontjes. Bestrooi elk glas met wat sinaasappel rasp.en garneer af met drie koffieboontjes. Snijd de rest van de sinaasappel in 2 plakjes en halveer deze. Steek in elk glas een half schijfje sinaasappel.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €1,63 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres