Gemiddeld
60Min
25Min
4 Personen | |
---|---|
1 | beenham |
1 | knolselderij |
2 | bosuitjes |
2 el | ketjap |
1 el | sojasaus |
2 el | ruwe rietsuiker |
5 1/2 el | zoete chilisaus |
100 ml | sinaasappelsap |
4 el | olijfolie |
Benodigdheden: | |
ovenvaste braadpan | |
een koekenpan |
Schil de knolselderij en snijd deze in blokjes van 1 cm. Maak de bosuien schoon en snijd ze in schuine ringetjes.
Verwarm de oven voor tot 150 °C. Roer de ketjap met de sojasaus, de ruwe rietsuiker, de chilisaus, het sinaasappelsap en versgemalen peper naar smaak door elkaar.
Neem de beenham uit de verpakking en dep het droog met keukenpapier. Verhit 1½ eetlepel olie in de braadpan en braad de beenham rondom kort aan.
Bestrijk de ham met de sojaglaze en zet de pan in de voorverwarmde oven. Braad de beenham in 55-60 minuten gaar. Bestrijk de ham elke 10 minuten met de glaze.
Verhit 15 minuten voor het einde van de bereidingstijd van de beenham, 2½ el olie in een braadpan of koekenpan en bak de knolselderijblokjes in ± 10 minuten al omscheppend bruin en net gaar.
Snijd de beenham in plakken en leg ze op een schaal. Verdeel de knolselderijblokjes er omheen en bestrooi met de bosui.
Serveer bij dit gerecht onze heerlijke Pommes Duchesse.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres