Gemakkelijk
10Min
60Min
4 Personen | |
---|---|
40 g | boter |
1 | schouderrollade à 600 g |
1 | gesnipperde ui |
150 ml | rode port |
250 g | gedroogde zuidvruchten (vijgen, dadels, pruimen en/of abrikozen) |
Verhit de boter in een braadpan en braad de rollade rondom bruin aan. Temper het vuur en voeg de ui toe. Fruit de al omscheppend 5 minuten. Blus af met de port en voeg de gedroogde zuidvruchten en 150 ml heet water toe. Breng alles aan de kook.
Stoof de rollade met de deksel op de pan in ± 60 minuten helemaal gaar. Keer de rollade tijdens het stoven tweemaal.
Neem de rollade uit de pan, snijd hem in plakken en schep de jus met de zuidvruchten erover.
Lekker met gekookte aardappelen en broccoli bestrooi met geroosterd amandelschaafsel.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres